Misija, vizija i povijest

Misija i vizija

Razvijati kreativne koncepte i realizirati ih, uvijek pazeći na visoku kvalitetu izvedbe.


O nama

Digimark d.o.o. je osnovan 1997. godine. Tijekom 1999. godine u izdanju DIgimarka izašla je knjiga Marka Franjića „Digitalna ekonomija - Internet budućnost poslovanja“. Krajem 1999. godine tvrtka je započela s televizijskom produkcijom. "Burzovno izvješće" bio je dnevni kratki TV formati o cijenama dionica koje su kotirale na hrvatskim tržištima kapitala. U programu HTV-a, emisija je emitirana svaki dan od 1999. do 2009. godine. Nakon toga, Digimark je pokrenuo novu dnevnu emisiju s financijskim informacijama „Danas na Zagrebačkoj burzi“. Tijekom 2014. godine na HTV4 kratko je emitirana i emisija „Financijska minuta“

Svaki dan u programu HTV-a od 2005. godine emitirana je i emisija o stanju u prometu  "Promet danas". Nakon prestanka emitiranja te emisije, pokrenuta je nova emisija „HAK PROMET INFO“, u kojoj tri puta dnevno informiramo TV gledatelje o stanju na hrvatskim prometnicama, graničnim prijelazima i trajektima.

Emisiju od 2010. godine radimo u suradnji s HAK-om i tvrtkom RO.BA.GO . Emitiranje emisije ugovoreno je i za 2015. godinu.

 S obzirom da se radi o dnevnim TV formatima, to praktično znači da DIGIMARK od 2000. godine do danas svaki dan proizvodi program za Hrvatsku radioteleviziju. Svakodnevna produkcija pokazuje visoku razinu pouzdanosti produkcije koju isporučujemo.

2001. godine pokrenuli smo emisiju o novim tehnologijama „Planet Internet“. Emisija je trajala 30 minuta i emitirana je tjednim ritmom na HTV-u do 2006. godine.

Od 2009. godine Digimark je za HTV producirao emisiju o novim tehnologijama „e-Hrvatska“. Emisija je trajala 35 minuta, emitirana je u tjednom ritmu do 2012. godine.

Pobijedili smo i na javnom natječaju Delegacije Europske Unije u RH za produkciju emisije „Putem europskih fondova“, o fondovima i programima EU u Hrvatskoj u trajanju od 15 minuta. U programu HTV-a emisija se emitira od 2011. do početka 2015.  godine.

Među ostalim radili smo cijeli niz promidžbenih i dokumentarnih filmova, te DVD-a. Izdvajamo dokumentarni film za Hrvatsku narodnu banku : „Zagrada HNB – Palača burze“, film o slijepoj i gluhoj kiparici Sanji Fališevac, film za e-government rješenje za Microsoft Hrvatska i Vladu RH (za godišnju Microsoftovu konferenciju u Redmondu),  film o 50 godina „Plave lagune“. U prosincu 2010. snimili smo i dokumentarni film o „90 godina Ekonomskog fakulteta Zagreb“ …

Za Hrvatsku narodnu banku snimili smo dokumentarni film ( u trajanju od 45 minuta) i multimedijalni DVD „20 godina kune i lipe“ o obljetnici hrvatskog kovanog i papirnatog novca.

Za HRT smo proizveli 16 epizoda emisije o poduzetništvu Snaga volje u trajanju 45 minuta svaka, emitirane na HTV1 u 17.20h u sezoni 2014./2015.

Na regionalnom summitu poduzetnika Jugoistočne Europe – pod nazivom „300 NAJBOLJIH“ i završnih svečanosti dodjele nagrada i priznanja  „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“, tvrtka Digimark d.o.o.  dobila je PRIZNANJE  „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ ZA RAZVOJ IDEJA, INOVACIJE I INVESTICIJE U PODUZETNIŠTVU U JUGOISTOČNOJ EUROPI. Digimark je nagradu dobio temeljem rada na televizijskoj i video produkciji, prije svega za projekte koje smo radili na Hrvatskoj televiziji

 


 

REFERENCE:

Nacionalne televizije: HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA, RTL

Lokalne televizije: ZJ TELEVIZIJA, VTV, RiTV, Kanal 5…

Državne institucije: SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA E-HRVATSKU, MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA I EUROPSKIH INTEGRACIJA, MINISTARSTVO REGIONANOG RAZVOJA I FODNOVA EU, MINISTARSTVO FINANCIJA

Ostale institucije: HRVATSKA NARODNA BANKA, HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA,

EKONOMSKI FAKULTET ZAGREB, HAK - HRVATSKI AUTOKLUB, ZAGREBAČKA BURZA, TIFOLOŠKI MUZEJ

Kompanije: HRVATSKI TELEKOM, T-MOBILE, VIPNet, HEWLLET PACKARD HRVATSKA, MICROSOFT HRVATSKA, EUROPATRADE (Samsung) , MOBIS ELECTRONIC (Nokia), TECHNOMAX, PRIVREDNA BANKA ZAGREB, HRVATSKA POŠTANSKA BANKA, KREDITNA BANKA ZAGREB, ZAGREBAČKA BANKA, KONCERN AGRAM, CROATIA OSIGURANJE, FINA, INA,  ADRIS, PODRAVKA, PLIVA, PIROTEHNIKA MIRNOVEC, LAGUNA NOVIGRAD, PLAVA LAGUNA, HUP ZAGREB, PRIVREDNI VJESNIK, BEST BUY AWARD, PREMISA, DIGITEL, UNEX

... i cijeli niz drugih tvrtki, organizacija, državnih tijela…